مدیر آزمایشگاه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: استفاده از رنگ های مجاز خوراکی (اعم از طبیعی و مصنوعی) در انواع شیرینی آردی، ممنوع می باشد.
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ دکتر امیر پیکر افزود: در استفاده از مواد شیمیایی نظیر رنگ ها می توان به این نکته اشاره کرد که مصرف هر ماده شیمیایی دارای اثرات بیولوژیک بر روی مصرف کننده می باشد که در اثر مصرف طولانی مدت یا دریافت روزانه بیش از حد، سلامت مصرف کننده را بخطر می اندازد و باعث اختلالات جسمی می گردد.
وی تصریح کرد: رنگ های موجود در کارخانجات و کارگاه های تولیدی استان یا تولید داخل بوده که باید دارای برچسب نویسی فارسی، پروانه ساخت و دستور العمل مصرف باشند یا هم وارداتی بوده که باید مجوز ورود وزارت بهداشت کشور را دارا باشند.
وی ادامه داد: در رابطه با استفاده از رنگ های خوراکی مصنوعی باید گفت که استفاده از تمامی این رنگ ها صرفا در حضور مسئول فنی مجاز می باشد.
دکتر پیکر خاطر نشان کرد: مسئله ی مهم در استان و با توجه به نزدیکی به پایان سال تولید شیرینی آردی در کارگاه ها و کارخانه جات شیرینی تولیدی شیرینی در استان می باشد. مطابق با استاندارد ملی 3493، استفاده از رنگ های مجاز خوراکی اعم از طبیعی و مصنوعی در انواع شیرنی آردی ممنوع می باشد.
مدیر آزمایشگاه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: کارشناسان نظارت حوزه بهداشت و سلامت باید به این نکته توجه داشته باشند که استفاده از رنگ در تولید شیرینی آردی که در آن از فرایند حرارت دهی استفاده می شود به جهت وجود ترکیبات نیتریت و نیترات و احتمال تشکیل ماده نیتروزآمین ممنوع می باشد.